top of page

Slaapkamer

Heb je een kleine, smalle slaapkamer waar amper een bed in past? Schuif het bed dan zo dicht mogelijk tegen de muur aan. Laat wel wat ruimte over om erlangs te kunnen lopen. Kies, als het kan, voor een twijfelaar of een bed van 140 centimeter breed. Als je geen plek hebt voor een nachtkastje kun je aan de muur een plank bevestigen. Aan de andere kant van het bed kun je eventueel een groter nachtkastje plaatsen.


In een kleine slaapkamer heb je vaak ook weinig plek voor kasten en opbergruimte. Je kunt dan kiezen om voor een bed met lades. Een andere optie is een bed op pootjes waar je opbergers onder kunt schuiven. Nog een voordeel hiervan is dat het hierdoor ruimtelijk lijkt, omdat je onder het bed kunt kijken.


Heb je geen ruimte voor een slaapkamerkast? Probeer dan een van de muren te benutten met planken en een hangdeel. Als dit geen optie is, kun je een kledingrek neerzetten. Hang deze niet te vol en gebruik de ruimte onder het bed voor de rest van je garderobe. Leer jezelf aan geen spullen op de grond te leggen. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel.


Heeft jouw kleine slaapkamer veel hoogte? Dan is een hoogslaper ook een idee. Onder het bed kun je dan een bureau of een relaxplekje maken.


Hieronder een aantal voorbeelden:


bottom of page