top of page

Afscheiden

Bij een kleine ruimte wil je het liefst een zo ruimtelijk mogelijk effect. Maar aan de andere kant wil je toch ook alle aparte leefruimtes kunnen creëren zoals je die in een grotere woning hebt. Het nadeel van alles in één ruimte is dat het al snel rommelig eruit ziet.


Toch hoef je geen wanden te plaatsen om ruimtes visueel van elkaar af te scheiden. Je kunt ook een afscheiding in de ruimte aanbrengen door een zogenoemde ‘roomdivider’. Een roomdivider werkt uitstekend voor het afscheiden van woonkamer, slaapkamer, werkruimte en keuken. Een roomdivider hoeft niet per se een kamerscherm te zijn. Je kunt dit gevoel ook creëren door een bank zo te plaatsen dat het een afscheiding vormt.


Hieronder nog een aantal andere voorbeelden:


HOUTEN LATTEN

Ben je op zoek naar een deels transparante roomdivider, bijvoorbeeld vanwege de ruimtelijkheid en licht, dan is een roomdivider van houten latten een leuke optie. Dit is een mooie optie om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Je kunt een scheidingswand maken die tussen de vloer en het plafond gemonteerd zijn, maar je kunt ook halverwege een muurtje beginnen.


GLASWAND

Glazen roomdividers zijn dé trend op dit moment als het gaat om scheidingswanden. Het grote voordeel is dat je een ruimte kunt scheiden, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid en de lichtinval. De glazen roomdivider geeft je interieur bovendien een bepaalde luxe uitstraling. Een glazen wand met zwarte kozijnen van staal maakt het weer heel stoer. Ook hier kun je ervoor kiezen om het van vloer tot plafond te laten lopen, of halverwege te beginnen.


VAKKENKAST

Vakkenkasten zijn erg populair als boekenkast in de woonkamer, maar ze zijn ook geweldig als roomdivider. Kies voor een grote vakkenkast die aan zowel de voorkant als achterkant open is, zodat je in beide ruimtes van de kamer van de boekenkast kunt profiteren.


OPEN HAARD

Een open haard is altijd een goed idee in de woonkamer. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het maakt je woonkamer ook knus, gezellig en warm. De uitdaging is wel waar je de open haard plaatst. Heb je een hele lange open woonkamer, dan kan het een goed idee zijn om de open haard als roomdivider te gebruiken. Het mooie is dat je door het glas van twee kanten van de open haard kan genieten.


PLANTEN

Ook planten zin ideaal hiervoor. Zet één, twee of drie mooie grote planten bij elkaar in een mooie pot en je hebt jouw eigen ‘groene’ afscheiding. Zo krijg je het gevoel dat overgangen in ruimtes zijn geaccentueerd zonder dat je een groot gevoel aan ruimte verlies hebt.




bottom of page